Soraya Meert

Soraya Meert
800 / 1500

Er zijn veel goeie herinneringen aan atletiek, zowel op als naast de piste. Op de piste is de mooiste mijn overwinning als juniore op het BK outdoor. Een droom die uitkwam, aangezien dit (waarschijnlijk) het hoogst haalbare is/was dat ik in mijn carrière kan bereiken. Echter houdt dit mij niet tegen om 8 jaar later er nog altijd ervoor te gaan. 

De reden hiervoor is omdat ik er nog veel plezier uithaal, mijn sociale contacten en om het beste uit mezelf te halen. 

Een andere mooie herinnering is mijn PR op de 1500m in september 2020. Na jarenlang blessureleed liep ik eindelijk nog eens een PR. Na al die jaren van hard trainen  beschouwde ik dit als een ‘beloning’ voor mijn doorzetting van de voorbije jaren. 

Naast de piste zijn de vele stagemomenten en andere trainingsmomenten fijne herinneringen, en bepaalde koester ik zeker en vast. Een trainingsgroep maakt dat je met nog meer plezier komt trainen. Het maakt deel uit van mijn sociaal leven, veel mensen uit mijn vriendengroep komen uit de atletiek.

Persoonlijke records

800m: 2.14.60 (2012)

1500m: 4.41.19 (2020)

1000m: 3.00.6 (2017)

Palmares

2009: 2de plaats BK estafetten 4x800m scholieren 

2009: 2de plaats KBC - nacht 800m scholieren

2010: deelname Memorial Van Damme voor scholieren 1000m

2010: 2de plaats Bk estafetten alle categorieën 4x800m

2011: 1ste plaats BK indoor 800m junioren 

2011: 3de plaats BK outdoor 800m junioren

2011: 1ste plaats BK estafetten 4x800m junioren

2011: 1ste plaats BK estafetten 4x400m alle categorieën

2011: 2de plaats BK estafetten 4x800m alle categorieën

2012: 2de plaats BK indoor 800m junioren

2012: 1ste plaats BK outdoor 800m junioren

2012: 2de plaats BK estafetten 4x800m alle categorieën

2012: 2de plaats BK estafetten 4x400m alle categorieën

2013: 2de plaats BK indoor 800m beloften

2013: 3de plaats BK outdoor 800m beloften

2013: 1ste plaats BK estafetten 4x800m alle categorieën

2015: 3de plaats BK indoor 1500m beloften

2017: 3de plaats BK estafetten 4x800m alle categorieën