Werking

Het High Performance Team, kortweg H+PT, is een atletiekgroep die zich specialiseert in de halve fond. In dit team krijgen ambitieuze atleten een bredere begeleiding dan wat in de club wordt aangeboden, om zo ook betere resultaten na te streven. H+PT wil zich vooral onderscheiden op het gebied van de wetenschappelijke werking, en steunt daarnaast op nog drie begrippen die we een voor een hieronder uitleggen. Met het High Performance Team willen we dus vooral verder gaan daar waar de werking van de club eindigt.

Wetenschappelijke werking: H+PT streeft naar een wetenschappelijke onderbouwde planning en gebruikt daarvoor wetenschappelijke tools. Er wordt steeds gestreefd op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijk bewezen trainingsmethodes.

Professionele structuur: H+PT wil de structuur rond het team zo professioneel mogelijk maken. Op sportief vlak vertaalt zich dat in een omkadering met verschillende gediplomeerde coaches, een performance manager, groepskine en diëtiste die in nauw contact staan met elkaar. Het bestuur waakt over het financiële aspect en ondersteunt het sportieve.

Plezierbeleving staat centraal bij H+PT . Sporten is voor onze atleten een passie. Plezier beleven gaat hand in hand met onze professionele structuur. Wij geloven dat een atleet die zich goed voelt vanzelfsprekend gemotiveerder is. Het plezier mag in die mate het professionalisme niet overnemen en vice versa.

Teamwork wordt bij H+PT hoog in het vaandel gedragen. Op en naast de training worden de atleten gemotiveerd om elkaar te helpen waar mogelijk. Ook extra sportief wordt er geregeld een bijeenkomst georganiseerd om de groepssfeer te bevorderen. Door het investeren in, en creëren van vriendschapsbanden tussen de atleten worden alle bovenstaande zaken mogelijk gemaakt.